Wednesday, May 18

dunia aku tiba2 x sempurna



assalamualaikum



hari nie memang hari sedih sangat.
terase akan kehilangan, tapi nasib baik tuhan sayang kami :)
kami = erna . paan

aku xtaw nak mula cerita macam mane .
bukan gado, bukan sakit hati, bukan bukan bukan..
dan yang pasti memang bukan !!

nie pasal perasaan , perasaan sebenar.
sape x sedih org yang kite syg tetiba tanpa sebab dikejar kan ke hospital
memang x tau nak cakap mcm mane, tetiba je.
tak xcident, x skt serius.

aku dah x tentu arah. 
pagi td die r sibuk sgt, ye ye nak p wat checkup. xpenah2 pon , selalu suh pg x nak.
then aku teman je lah, xpe lah bagus la tu kan. tunggu la giliran, phm2 je klinik hospital besar tu die nye bz ramai macam mane. sabaaar je lah menunggu.

da settle check, final pergi jumpe doktor yg 1st die jumpe tu blk.
memang da banyak berdoa lah dalam hati aku nie, hati aku da xsedap je. allah je yg tau.
aku ternampak die ckp somethng kat aku , tp jauh n hanya maiming, 2 kali. but aku x paham.
aku da rase something x betul da. haish....

die kuar je dr bilik tu, aku pon..
aduh sebak dada aku , korang tau x ? :(
sampai sekarang aku masih sedih..
aku di minta balik dulu, aku pon termangu
kenape kenape kenape
die terpaksa di bawa ke hospital, urgent katanye..

memang menusuk lah weh
aku jalan kuar, air mata da belinang da, da le ramai org..
tahan je, sabar2... wat macam xde pape, wat cam xserius! memang xserius pon, aku yg wat2 serius haha.
teruks nye aku nie...

sampai kat park motor tu, aku totally lupa aku naik moto ape datang td, aku cr moto cam hape jer. memang meleleh la aku time tu, pikir sorang lak tu. cuaca panas camtu pon aku rase cam angin bayu je hahaha.
yeah aku dapat msg, die mintak maaf... *knape still nk mintak maaf lg? baik nye kau, bukan salah kau nk jadi cmnie.
then kami sempat bgayut gak, klau blh aku mmg x nk blk, aku dok je atas motor tu, nan panas terik tu.
aku mmg x blh nak blk di saat2 cmni..
aku bawak moto memang yg slow teramat lah, yg termampu nye slow haha. kalau leh xnk moto tu bergerak.

aku p cr port tok aku dok, ingat nak tenang kan diri, memang xtenang lah! air mata nie menyebok!
aku blk juga rumah aku akhirnye..
dengan muka cememeh hehe.
dok bilik memang meleh la kan.. ape benda lagi.
xtau la bape lame aku tunggu hanpon aku nie menyala *tanda msg or call

yeah!! b da blh balik.. aku p amik die dgn tenang. cian die huhuhu.
memang x jelas la ape penyakit die tu.
siap nk naik ambulance bagai siren2.. icu lg.. kerusi roda lg.. eceh..
hahaha. die kata sakit :(
sakit sebab kene amik darah pakai jarum besar hahaha.
dada die pon sakit. xpe lah awak kan kuat kan b ...

then sempat lagi p beli barang and p makan cendol
*tgk tu, macam xde ape jer...


memang penampar yg hebat la hari nie.
menampar2 hati aku yg sensitif nie.
err xnk lg =='

p/s: ape pon saya sentiasa di cc awak b 




2 comments:

Maii Yusre said...

Wahh..makan cendol! sedappp gilerr..kat sana panas terik ke? Kat tempat hujan :)

Nasib baik la tak jadi pape yg serius kat dia..thanx good!

erna baharom said...

hehe sini panas , malam baru hujan ..
so, tdo dengan lena.. haha.
erm thanx maii.. memang follower tegar lah ! muah muah muah :D

hope die get well soon . amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...