Sunday, May 19

Iman Zaharah Baby paling comel dan Ohsemm :D

Hai, Assalamualaikum..
salam Ahad yang membosankan :(


Hari ni aku terasa amat bosan giler hidup ku ini. Dari tadi terbongkang apa nak buat tak tahu lah. Dekat tv tu cerita entah apa apa entah, Menyakitkan hati je. Eh maaf ter-emosional pulak hewhew.

Sebenarnya dari malam tadi hingga kini (kini tak galat kau). Aku ada masalah hati. Ye masalah dengan hati ni. Yang tak sedap sangat rasanya. Ya Allah mohon lah jangan ada perkara buruk yang nak berlaku~ 

Mungkin rindu dengan baby ni kot hehe. His name is Iman Zaharah, baru 4 bulan. Lahir pada 1/1/2013 hari tu :) Comel tak? Comelkan, macam patung. Dia ni sebenarnya cuma lah anak jagaan. So sepanjang cuti ni, aku lah jaga dia. Terisi jugak hari hari aku. Tu yang jarang nak meng-online. Takde masa. Macam ni la agaknya keadaan bila dah ada anak. Tumpuan sepenuhnya pada dia hehehe.

Sifat keibuan aku mungkin tinggi. Sebab tu suka sangat dengan baby baby ni. Samapi dah terniat nak amik anak angkat sendiri. Tapi aku belum layak :( Over kan? Hehehe erna, biasa la tu. Aku panggil baby ni Iman. Tak sabar rasanya nak tengok dia membesar, belajar berjalan and bercakap. ^__^

aktiviti harian- tgk kaki sendiri sampai nak masuk mulut

tabiat - hisap jari
 Satu fav Iman ialah hisap jari. Kalau tido mesti ibu jari dekat mulut. Kalau tak dia akan menangis and tak boleh tido. Bila semua jari dah masuk mulut. Haaa tu maksudnya dah haus nak susu + mengantuk hehe.

suka memekik tak tentu hala :D

dan suka juga mengejek mencari pasal :p
 Ha lagi satu perangai dia ni. Dia suka sangat jelir lidah. Buat orang geramm je. Bila kita biarkan Iman sorang sorang, iman akan memekik and menyanyi hehe.
Iman Zaharah
Semoga jadi anak yang baik ye. Nanti dah besar, dah boleh berjalan, jangan nakal nakal taw !

Ouh i really miss you :'( Esok kita jumpa ye. Suka sangat bau and cium Iman. Sebab aku ada terbaca satu artikel berkenaan dengan bau bayi.
Kenapa kita suka bau bayi? Sebab bayi adalah ahli Syurga. So bau yang datang nya dari bayi ni adalah antara bau bau Syurga :)
Bila tengok muka dia pun tenang je, kadang kadang sebak. Mata dia seolah olah paham melihat kita. Bila aku ada masalah aku tenung lama lama, di situ ada ketenangan yang Allah beri. Alhamdulillah~
Sebelum ni ada juga baby yang lain, tapi semua nya dah pindah.

 Sejak aku kecil, sampai sekarang. Rumah aku tak pernah lekang dengan kehadiran budak budak and baby hehe. Tapi tak pernah jaga lebih dari 3 orang sekali. Biasa nya sorang sorang ataupun berdua. But maybe ini adalah baby yang terakhir. Berkemungkinan lah ye..

2 comments:

Nana Liena said...

ala comelnya la hai..nama pun sedap juga..hehe

Cekelatmanih (Bufy Achik) said...

best kan jaga baby.. Diorang like understand what we feel :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...