Sunday, June 10

The best moment ^^

Assalamualaikum :)

agak berbeza ahaks!

Hai u'olls. hari ni my'olls tak jadi nak balik kolej haha. pemalas punya budak. buat macam kolej tu apak hang yang punya. isoky kite memang ada share pun, ali ketam (dato' ali rustam)kan papa kite >< wewewe~
kali ni nak cerita pasal LELAKI INI yang pasti bukan anuar zain ok. 

Semalam tanggal 9hb jangan risau tade ape ape yang tanggal hehe. ok stop la merepek. cekidis betol lah, lambat beno nak cerita, malas tahu nak menaip ni. hrm hrm hrm. Mohd Farkhan Suhaimi sudah berjaya tamat latihan sebagai TUDM. tahniah ye sayang, i'm proud of u. berkat kesabaran dan kekuatan awak, kini awak dah berjaya buktikan yang awak boleh! jyeeaah. 1 kejayaan dah ada dalam genggaman iaitu kejaya yang boleh menanggung diri sendiri dan family.

Lepas ni cuba capaikan lagi 1 kejayaan iaitu memperistrikan saya. ok ni memang memandai. hhehe. takde lah, langkah tu masih jauh lagi. bermile mile. lepas ni selesakan dulu kedudukan cuba miliki harta sendiri, kereta, rumah watsoever la kan... kami sekeluarga sentiasa sokong dari belakang dan tepi. yang atas antara kamu dan Allah. dan yang tengah pula, diri kamu sendiri. 

Semalam pukul 7 lagi kami (family FS) dah tertonggok dekat institusi pusat latihan tudm tu. punye la tak sabar. tapi bukan dapat jumpa pun. saje nak panas kan punggung. dan menambahkan ketidak tentu halaan diri sendiri haha. dalam pukul 8 parajurit muda ni masuk padang. untuk berkawat bersenjata. memang smart gila lah. muka semua sama je. mana satu die pun aku tak tahu, mane taknye 349 orang. aku tengok semua tu muka dia je. ahaks.



ni yang aku tak suka ni. aku amik gambar, lorat nak tunjuk kepala.


gambar rosak
Tapi kan kesian diorang, 1 jam lebih berdiri, tak boleh bergerak sikit pun. sebab General depan mata kan, berani la gerak. tembak sedas kang. 2 kali pusing padang, padang kecik takpe, ni besar dabak. tak pe, dah tamat latihan pun. lega sikit kan~ hikhik. lepas tu dengar general bagi ucapan. ucapan terakhir yang memang aku ingat lah "SELAMAT MAJU JAYA KE ANGKASA RAYA" hahaha. lepas tu ada tempur tanpa senjata, gymnastic lah ape bagai. aku dah kepanasan memang tak focus lah. orang lain semua dah nampak hubby, aku yang masih blur blur bangun tido.

Di jangka kan pukul 1 baru tamat tapi alhamdulilah memang tuhan tahu kami rindukan dia, pukul 10 lebih habis dah, wee~ setiap keluarga di sediakn table untuk makan. kami pun duduk lah menunggu mamat tu mane tak sampai-sampai tukar baju ke buat baju. macam tunggu pengantin datang tahu tak? :DD

mak mentua hikhik
Mak hubby lah yang banyak bagi nasihat dan dorongan. sekarang ni die lah ibu yang paling bahagia dapat tengok anak die berjaya :)

Dak mizi yang snap. die ckp. "dah macam pengantin dah"
then start la conversation bout kawin blabla. dah sudaaa. eish.

Sekian lama tak jumpa, perangai die agak lain. macam segan, tak banyak cakap pun. air muka pun lain, entah hape die pikir agaknye. hehe. dan die suka curi curi tengok aku, tenung je. "ape ni, jangan la pandang-pandang. malu tahu?" haha nampak tak kegedikannye di situ :p

Sebenarnya banyak lagi gambar kami berdua dan sekeluarga. tapi kat baba hubby la. bila la die nak e-mail kan. grrr geram geram. so dengan rasmi nya tak dapat lah saya nak menunjuk di sini. hrm kalau tak boleh takbur sikit. k lah. setakat ni je lah, rasa macam penat tak habis lagi sampai mengelat hari isnin baru nak balik kolej. pffftt. sekarang dah rasa lega sikit. tapi tak habis lega lagi. sebab die kene posting kat kedah nun jauh ke hujung. ape kan nasib. ada jodoh tak kemane kan ^^

1 comment:

Maii Adinda said...

wahhhh. lain sangat2 muka dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...